Bij volksdansgroep Hora Brugge staan dans en folklore centraal. We geven les voor beginners en mid-gevorderden. In principe kan iedereen dus meedansen. Er worden 2 instapmomenten per jaar voorzien: in september en januari. Ons programma is werelddans, van Amerika tot China, maar het accent ligt toch op dansen uit de Balkan en Israël. Af en toe doen we eens een dans uit een exotisch land zoals India, Japan of Mexico.

Heel belangrijk: Bij ons kun je komen dansen in gewone vrijetijdskledij (voorzie wel aparte schoenen voor in de danszaal, niet te glad en niet te stroef) en omdat we voornamelijk reidansen doen (in kring of rij) ben je onafhankelijk van een partner.

Voor een publiek vanaf 60 jaar brengen we een programma internationale volksdansen. Het danstechnisch niveau is voor iedereen haalbaar en er wordt veel aandacht besteed aan stijlaspecten en afwerking. In een gemoedelijke sfeer dansen we niet alleen mooie volksdansen, maar maken we ook kennis met andere aspecten van folklore: de herkomst of betekenis van een dans, de rituelen of gebruiken die erbij horen, de vertaling van gezongen teksten ….. Soms is er een thema-avond rond een folkloristisch gebruik of rond een bepaald land.

.